LEXUS LC 500 V8 LIMITED EDITION – ÉPP OLYAN EGYÉNI, MINT ÖN

Kamikaze Collection ENREI prémium kerámiabevonattal kezelve

Tudtátok, hogy az új szín neve Kasmírkék – ám ez nem csupán egy új árnyalat a fényezések hosszú sorában. A Lexus szakembereinek fáradhatatlan kutatása kellett ahhoz, hogy a fejlett technológia segítségével olyan kék szín szülessen, ami minden eddiginél mélyebb, csillogóbb és “kékebb”.
A ragyogó árnyalat most jelenik meg az LC új, különleges kivitelén, az LC Limited Edition modellváltozaton. Ezek a szigorúan korlátozott darabszámban gyártott autók azok számára készülnek majd, akik ugyanúgy rajonganak a fejlett technológiákért, mint a Takumi mesterek munkájának páratlan kifinomultságáért.
A Kasmírkék szín a vállalat amerikai és japán Technológiai Központjai, valamint a vékonyfilmes optikai bevonatok és festékpigmentek készítésére szakosodott amerikai VIAVI Solutions Inc. közös munkájával született.
A Kasmírkék árnyalat megalkotása minden érintett számára óriási technikai kihívásokat rejtett. A mérnököknek a fényterjedés fizikai törvényeit is számításba kellett venniük, hogy olyan színhatást érjenek el, ami kékebb mindennél, amit kék festékpigmentekkel létre lehet hozni.

 

IDŐIGÉNYES MESTERMUNKA

A pigmentből 8 hónapos eljárással készül el a festék, méghozzá egy olyan módszerrel, ami 12 lépésből áll, és közben 20 minőségellenőrzési pontot iktatnak be. A festéket egy új fényezési eljáráshoz használják, ami az LC karosszériáján 15 mikrométer vastagságú réteget képez az alapozás és a lakkozás között.
A hihetetlenül apró lapocskákból álló nano-struktúra színjátszó hatású, így azt a benyomást kelti, mintha a fény változásával a szín is folyamatosan megváltozna. A kék színű fényezések hagyományos festékpigmentjei a bejövő fénynek kevesebb mint 50 százalékát verik vissza, ám a Kasmírkék esetében ez az arány közel 100 százalék. Egyetlen LC fényezéséhez összesen 300 pigmentre van szükség, ami a gyakorlatban 300 milliárd pigmentlapocskát jelent.
A módszer annyira bonyolult és kifinomult, hogy a Lexus csúcstechnológiás Motomachi gyárában mindössze két Kasmírkék fényezésű autó készül el egyetlen munkanap alatt.

Referencia részletek

Az új szín neve Kasmírkék – ám ez nem csupán egy új árnyalat a fényezések hosszú sorában. A Lexus szakembereinek fáradhatatlan kutatása kellett ahhoz, hogy a fejlett technológia segítségével olyan kék szín szülessen, ami minden eddiginél mélyebb, csillogóbb és “kékebb”.

  • autokerámia
  • felület védelem
  • fényezéskorrekció
  • Kamaikaze Collection Enrei coat
  • KAMIKAZE COLLECTION
  • Kamikaze Collection Zipang Coat
  • kamikaze Infinity wax
  • kerámia bevonat
  • Lexus fényezés védelem

Leave a Reply

Your email address will not be published.