old timer

A botox kezelés kipipálva! – Ferrari Mondial T

1024 576 hozso

Ferrari. Szinte az egész világon ismerik, kicsik és nagyok, nők és férfiak egyaránt. Lehet szeretni és nem szeretni, de azt el kell ismerni, hogy amit létrehoztak az maradandó. Vannak, akik csak képeken és filmeken látnak ilyen csodákat, mások modell autóként veszik meg és gyűjtögetik a típusokat, néhányan pedig megtehetik, hogy meg is vegyenek egyet.

Ez a Ferrari Mondial már jócskán túl van a harmadik X-en. Egy ilyen autónál a tulajdonos párja biztosan féltékeny lehet, mert már igen sok törődést igényel ez a mestermű. Hozzánk azért került, mert elérkezett az ideje egyfajta botox kezeléshez hasonlító kicsinosításnak. Helyrehoztuk teljes egészében az autót. A színének köszönhetően szemet gyönyörködtető lett a végeredmény. Ha eddig megbámulták az utcán, ezután már csak irigykedő pillantásokkal és elismerő fejbólintással jelzik a tulajdonosnak, hogy ez igen!

Persze mint tudjátok hozzánk azok járnak, akiknek a szép nem elég, ezért esett ránk most is az ügyfél választása

 

 

Mercedes Benz W124 200D 75e km.

1024 576 hozso

Az autó tulajdonosa érdeklődött – mivel ő még hosszútávon gondolkodik, ebben az autóban – milyen technológiával tudnánk megőrizni az autója eredetiségét, hogy az autó fénye csillogó maradjon hosszútávon, és ellenálljon az időjárásnak vagy a kisebb karcoknak is. Természetesen a kerámiabevontra gondoltunk, ami már bizonyított többször is számunkra. Csak tudni kell, hogy hogyan kezdjünk hozzá és milyen termékekkel érhető el az a minőségi munka, amit mi is csináltunk ezen az autón! Ahhoz, hogy ezt elérjük sok előkészítésre volt szükség a felületen,  majd több lépésben fényezéskorrekciót alkalmaztunk, mert csak ez a technológia tudja, a csiszolópapír által hagyott nyomokat eltüntetni. Harmadik lépésben az un. ”ékszeresítő polírozással” végül sikerült azt a hatást elérni, amire mi is gondoltunk és a tulajdonos is elégedett lehetett. Itt még nem ért véget a munkánk, mert sterillé kellett tennünk a felületet, mielőtt felvittük volna, a kerámia bevonatot. Végeredményként elmondhatjuk, hogy teljes mértékben meg tudtuk az autó eredetiségét őrizni és a tulajdonos is még hosszú távon gyönyörködhet kedvencében!

Cadillac Eldorado Cabrio 1976

1024 576 hozso

A kedves ügyfél említette, hogy figyelemmel kísérte a munkáinkat, ezért szavazott bizalmat nekünk. A külseje és a belseje kissé kifakult kimattult az évek során. Így kaptuk meg az autót és kezdtünk hozzá a munkának a mai kor legújabb technológiájával és legújabb termékeivel. Az első nap csak a belső teret újítottuk fel. Ahogy haladtunk a bőr tisztításával egyre világosabb lett és a repedésekből is kijöttek a szennyeződések és végül teljes mértékben sikerült helyreállítanunk a bőr felületeit. A második nap az autót kívülről vettük kezelésbe. Csiszoltunk, gyurmáztunk, fényezés korrekciót csináltunk több lépcsőben, a króm részeket felfényesítettük, próbálgattuk, hogy melyik termék hozza ki leginkább az autó eredeti színét és fényét Több lépésben kellett fényezéskorrekciót csinálnunk az autó felületén, hogy visszanyerje eredeti fényét és csillogását ennyi év után is, de sikerült. Végezetül felvittük az autó felületére a KamikazeCollection Ismpro kerámia bevonatot, amely nem bomlik le és nem távolítható el vegyi anyagokkal sem, és ellenáll ezeknek az anyagoknak is, plusz létrehoz a felületen egy állandó filmréteget, amely kémiailag kötődik a gyári festékréteghez. Végeredményként elmondhatjuk, hogy teljes mértékben meg tudtuk az autó eredetiségét őrizni és a tulajdonos is még hosszú távon gyönyörködhet kedvencében!

Peugeot 404 – Kamikaze Infinity /kerámia/ Wax kezelése.

1024 576 hozso

A kedves tulajdonos felkért minket, hogy szépítsük meg autóját kívül belül a 21. századi technológiánkkal. Fontos szempont volt a munkánk folyamán az autó eredetiségének a megőrzése. Ezért pl. folyamatosan mértük a festékréteg vastagságát és csak az ésszerűség határain belül csiszoltunk és políroztunk. Ugyanígy jártunk el az autó bőrbelsőjének a tisztításával és konzerválásával. Az alapos mosást követően az elmaradhatatlan gyurmázással kiszedtük a felületi egyenetlenségeket okozó szennyeződéseket. Folytatásként fényezés korrekciót alkalmaztunk több lépcsőben, mert csak ezzel a technológiával tudtuk, a csiszolópapír által benne hagyott nyomokat eltüntetni, visszafinomítani, és csak ezután következhetett az un. ”ékszeresítő polírozás”, amellyel sikerült azt a hatást elérni, amire mi is gondoltunk és a tulajdonos is elégedett lehetett. Itt még nem ért véget a munkánk, sterillé kellett tennünk a felületet, mielőtt felvittük volna a prémim viaszt a felületre. A Kamikaze Infinity kerámiawaxot ezután visszük a felületre, amely egy mély vizes hatású fényt kölcsönöz a fényezésnek. A végeredmény: egy fantasztikusan tartós gyönyörű fényes felület, a víz egyszerűen lepereg róla (lótusz effektus), a piszok könnyen eltávolítható és a festéket védi a bevonat hosszú időn keresztül.

Volga M21 – Teljes kerámia kezelése

1024 576 hozso

Az autó nemrégiben egy teljes felújításon esett át. Sajnos egy véletlen folytán nem szakszerűen mosták le a frissen fényezett lakk-fekete autót, amin súlyos károk keletkeztek. Így kaptuk meg mi az autót. Elmondtuk a kedves ügyfélnek, hogy a kerámia bevonat sokkal jobban ellen fog állni a külsérelmi hatásoknak. Mivel nem mindennapos használatban van az autó, sokáig fogja megőrizni szépségét és ragyogását a későbbiekben. Az alapos mosást követően már jól láthatóak voltak, azok a karcok és hologramok, amik zavaróan hatottak az autó külső megjelenésére. Több lépésben fényezéskorrekciót csináltunk. Csak ezzel az eljárással tudtuk a karcok nagy részét megszüntetni. Ahogy haladtunk az autó fényesítésével újabb és újabb kis hajszál karcok jelentek meg, amiket újból el kellett tüntetnünk, hogy megkapjuk azt a tükörfényű hatást, amit a kerámia bevonat előtt szerettünk volna elérni. Akkor szép a bevonat egy autón, ha közel 100 %-osan karcmentes a felület. A végére már csak az ”ékszeresítő polírozás” maradt, amellyel sikerült azt a hatást elérni, amire mi is gondoltunk és a tulajdonos is elégedett lehetett az eredménnyel.