Az igazi nagyság nem ismer határokat – Mercedes AMG

Nálunk a PRÉMIUM nem csak egy szó, hanem a minőség mutatója.

Nálunk a PRÉMIUM nem csak egy szó, hanem a minőség mutatója.

Remek példa ez a lakk fekete AMG Mercedes, amin 3 ember 3 napig (azaz több, mint 50 órán át) dolgozott, hogy a végeredmény a tőlünk elvárt és megszokott minőség legyen.

Az autó tulajdonosa vidékről hozta fel előzetes átnézésre az autót, ezek után terveztük két naposra a munkát.

Első nap: A szokásos mosás és felnik tisztítása stb., után került sor a felület teljes átgyurmázására lakktisztító gyurmával. Következő lépés volt az előkészítő fázishoz a tökéletes anyag kiválasztása. Ilyenkor több anyagot tesztelünk az adott autón és így kerül kiválasztásra az az anyag, ami a karcokat kiszedi és valamennyi fényt is ad a felületnek. Az autó még bőven a kerámia előkészítő fázisánál tart, és már az első nap fele elment. A mély karcok eltűntetése után a finomabb karcokat is szükséges kezelésbe venni, ezeket egy másik anyaggal kell „eltüntetni”, mely újabb több órás művelet. Az első nap véget ért és még mindig a kerámia előkészítő műveleteinél tartunk csak.

Több szakember már az első fázis után lekerámiázta volna az autót, ami gyors és költséghatékony, de egyben összecsapott, igénytelen munkát eredményezett volna.

Második nap: Mivel az autó lakk fekete, nagyon fényesnek kell lenni a felületnek, hogy a kerámia jól mutasson rajta, ezért a mikro karcok eltüntetésére is nagy hangsúlyt kell fektetni. Ez a művelet is több órát vesz igénybe. A kerámia felvitele előtti utolsó fényesítő paszta késő délután került fel az autóra, így maga a kerámiázás a harmadik napon kezdődhetett csak.

Harmadik nap: Az autó tüzetes átnézése után kifújásra került a rések közül levegővel az oda telepedett polír maradvány, végül a zsírtalanítás következett. Mindezek után kerülhetett csak sor a Kamikaze Miyabi kerámia bevonatának felkenésére. Mivel két rétegben kerül felkenésre a kerámia és a két réteg felkenése között több, min. 6 órának kell eltelnie, így lett kész az autó a 3. nap estéjére, de az eredmény magáért beszélt! 🙂

Referencia részletek

Következő lépés volt az előkészítő fázishoz a tökéletes anyag kiválasztása. Ilyenkor több anyagot tesztelünk az adott autón és így kerül kiválasztásra az az anyag, ami a karcokat kiszedi és valamennyi fényt is ad a felületnek. Az autó még bőven a kerámia előkészítő fázisánál tart, és már az első nap fele elment.

  • autokerámia
  • felület védelem
  • fényezéskorrekció
  • KAMIKAZE COLLECTION
  • kamikaze Infinity wax
  • kerámia bevonat
  • Mercedes AMG
  • Mercedes fényezés védelem
  • Mercedes polírozás
  • Rupes

Leave a Reply

Your email address will not be published.