Mercedes fényezés védelem

mercedes w126

Sonderclasse, avagy W126 S-osztályú Mercedes Benz

1024 683 hozso

Hogyan tudjuk megőrizni egy több mint 30 éves W126 – os Mercedes Benz szépségét hosszútávon?

Fényezéskorrekció.

Teljes belsőtér kozmetika.

Kerámiabevonat.

Mercedes Benz W126. Egy igazi legenda! Ki ne ismerné, aki egy kicsit is ismeri az autós világot. A modellt 12 évig gyártották, ezzel pedig nem csak a leghosszabb ideig gyártott S-osztály címére pályázott, de a legkelendőbbre is, hiszen 1991-ig 818 036 darabot gyártottak belőle.

Sokunknak vágya, hogy ismét fiatalok lehessünk! Talán egyszer a tudomány erre is fog tudni gyógyírt találni! 😊 Azonban ez a technológia az autók számára már elérhető! A hozzánk Japánból érkezett 30 éves autóban csupán 40.000 km van. A tulajdonos több autoját is sikeresen megfiatalítottuk, így nem meglepő módon új szerzeményét is hozzánk hozta, hogy napjaink technológiájával ez a gyöngyszem is átessen „fiatalító” kezelésünkön.

Egy személyes találkozó alkalmával – amikor mi is megcsodálhattuk a mindenben eredeti állapotú autót – beszéltük át, hogy érdemes-e kerámiabevonattal kezelni a felület.

Fontos megjegyezni, hogy nem minden autót lehet ezzel a védelemmel ellátni. Döntésnél mindig figyelem vesszük a lakkréteg állapotát, a felület karcosságát és hogy a későbbiekben a tulajdonos hajlandó-e betartani a felület utógondozására tett javaslatunkat

Többnapos munkánk eredményeképpen az autó kívül-belül megújulva szinte a luxust idézi, hiszen az S-osztály ebben is mindig az élen járt! Bátran kijelenthetjük, hogy ez az autó csupa elismerő és irigykedő tekintetettel fog találkozni!

kuxus mercedes

Luxus Mercedes extrákkal!

1024 683 hozso

A luxus mindenkinek más jelent. Vegyük alapul ezt a Mercedes Benz S560 – at! Az S osztály már alapból a prémium kategóriát képviseli. Minden féle földi jóval felszerelve. De akinek ez még nem elég, az plusz emelheti különböző extrákkal a luxus érzetét az autóban!

Térjünk vissza ehhez a munkánkhoz! 😊

A tulajdonosnak már csináltunk egy szép autót, amivel nagyon meg volt elégedve ezért nem is volt kérdéses, hogy ezt az autót is a mi kezeink ügyére bízza! A megbeszélteken kívül – mert itt is volt egy személyes találkozó, ahol a technikai kérdéseket vettük át – felmerült egy új dolog is a tulajdonos részéről. Mégpedig az autó komplett elejét szerette volna fóliáztatni. Természetesen ebben is tudtunk segíteni és szintén egy prémium kategóriás fóliát rakattunk fel az autóra. A képen láthatók a folyamatok.

Nézzük akkor, hogy mit is csináltunk.

Komplett belsőtér kozmetika. Itt a bőrülések eredeti állapotának a vissza állítása volt az első számú prioritásunk! Autónk belső tere kicsit olyan, mint a második otthonunk. A szép, tiszta és jó illatú autóban sokkal jobb érzés a vezetés, nemcsak a kedvünk lesz jobb, de a közérzetünk is.

Fényezéskorrekció. Ezt a munkafolyamatot több lépcsőben csináltuk. Minden sornál rászántuk azt az időt, amivel a legjobb hatást tudtuk elérni. Minél fényesebb lett a felület, annál jobban jöttek elő a felületen a hibák, amiket bizony még orvosolnunk kellett! Ez egy nagyon időigényes munka, pláne egy ekkora autónál. Nem véletlenül volt nálunk közel egy hétig ez az autó!

A fényezéskorrekció után, mielőtt a kerámiaréteg a felületre került volna, jöhetett az autó fóliázása. Majd az előírt száradás után, miután minden szennyeződéstől megszabadítottuk a felületet kezdhettük a kerámiázását! Ezt két rétegben csináltuk meg az előírt száradási idők betartásával! Nálunk nincsenek száradást elősegítő lámpák, mert mi a természetes kikeményedés vagy kötésnek vagyunk a hívei. Ezért vannak nálunk az autók több napig.

Az alufelnik is megkapták a kerámia védelmüket, hogy teljes legyen az összhang. Ekkora kerekek és egy ilyen erős motor mellett muszáj volt a kezelés, hogy megvédjük ezentúl a fékpor beleégésétől a felületet!

Az összes üveg felület is kezelve lett, mert a luxus érzéshez elengedhetetlen volt ezek védelme is!

Összegzésképpen, amíg nálunk volt az autó, minden olyan dologgal sikerült ellátnunk azt kívül és belül, amivel a luxus Mercedes színvonalat emelni tudtuk! Úgy mint a bőrbelső vagy kívülről a fekete metál fény, amit még mélyebbé tett a kerámiakezelésünk!

Mercedes Benz All Terrain – Az inspirálóan markáns!!!

1024 576 hozso

Az All-Terrain formái erőteljes SUV-jellemzőkkel a városi életstílust reprezentálják. Valódi nyugalomsziget egy ilyen Mercedes, teljesen jól hozza azt a sztereotípiát, amely a márkát körülöleli.

A lágy ívekből és finoman domborodó, letisztult lemezekből építkező nyúlánk forma kétségtelenül elegánssá varázsolja a puttonyos E-osztályt. A praktikus kombi karosszériát új szintre emeli az All-Terrain csomag. Ez az E-osztályos kombi tényleg csak azokat szólítja meg, akik kifejezetten kalandos megjelenésű személyautóra vágynak. Beige Nappa bőrbe csomagolt fotelek, a Burmester hifiből kellemes zene szól, a körbefutó hangulatvilágításon bármilyen szín kiválasztható.

Érzitek ezt?! Mi teljesen átadtuk magunkat varázsának, amikor rajta dolgoztunk. És bár nehezen lehet, a hatását még két réteg kerámiával, bőrbelső tisztítással és impregnálással illetve üvegkezeléssel fokoztuk.

Most már valóban makulátlan az autó!

Mercedes Benz W124 200D 75e km.

1024 576 hozso

Az autó tulajdonosa érdeklődött – mivel ő még hosszútávon gondolkodik, ebben az autóban – milyen technológiával tudnánk megőrizni az autója eredetiségét, hogy az autó fénye csillogó maradjon hosszútávon, és ellenálljon az időjárásnak vagy a kisebb karcoknak is. Természetesen a kerámiabevontra gondoltunk, ami már bizonyított többször is számunkra. Csak tudni kell, hogy hogyan kezdjünk hozzá és milyen termékekkel érhető el az a minőségi munka, amit mi is csináltunk ezen az autón! Ahhoz, hogy ezt elérjük sok előkészítésre volt szükség a felületen,  majd több lépésben fényezéskorrekciót alkalmaztunk, mert csak ez a technológia tudja, a csiszolópapír által hagyott nyomokat eltüntetni. Harmadik lépésben az un. ”ékszeresítő polírozással” végül sikerült azt a hatást elérni, amire mi is gondoltunk és a tulajdonos is elégedett lehetett. Itt még nem ért véget a munkánk, mert sterillé kellett tennünk a felületet, mielőtt felvittük volna, a kerámia bevonatot. Végeredményként elmondhatjuk, hogy teljes mértékben meg tudtuk az autó eredetiségét őrizni és a tulajdonos is még hosszú távon gyönyörködhet kedvencében!

A nyárnak nincs vége! – Mercedes Benz SL 320 Cabrio

1024 576 hozso

Az autó tulajdonosa érdeklődött – mivel ő még hosszútávon gondolkodik, ebben az autóban – milyen technológiával tudnánk megőrizni az autója eredetiségét, hogy az autó fénye csillogó maradjon hosszútávon, és ellenálljon az időjárásnak vagy a kisebb karcoknak is. Természetesen a kerámiabevontra gondoltunk, ami már bizonyított többször is számunkra. Csak tudni kell, hogy hogyan kezdjünk hozzá és milyen termékekkel érhető el az a minőségi munka, amit mi is csináltunk ezen a nagyon karcos és kissé kifakult autón! Ahhoz, hogy ezt elérjük sok előkészítésre volt szükség a felületen, az autó bizonyos részeit sajnos be kellett csiszolni a mély karcok miatt, majd több lépésben fényezéskorrekciót alkalmaztunk, mert csak ez a technológia tudja, a csiszolópapír által hagyott nyomokat eltüntetni. Harmadik lépésben az un. ”ékszeresítő polírozással” végül sikerült azt a hatást elérni, amire mi is gondoltunk és a tulajdonos is elégedett lehetett. Itt még nem ért véget a munkánk, mert sterillé kellett tennünk a felületet, mielőtt felvittük volna, a kerámia bevonatot. Végeredményként elmondhatjuk, hogy teljes mértékben meg tudtuk az autó eredetiségét őrizni és a tulajdonos is még hosszú távon gyönyörködhet kedvencében!

Mercedes Benz GLS V8 BiTurbo – Az elegancia és igényesség

1024 576 hozso

Az autót nemrégiben vásárolta a kedves ügyfél. Felkeresett minket, hogy tudnák-e rajta segíteni olyan tekintetben, hogy az autót a saját ízlésének megfelelő állapotúra varázsoljuk! Az autó külsejét szerette volna rendbe rakatni velünk, mert hosszútávra tervez az autóval. Látva munkáinkat és azt, hogy már több autóra is felvittük ezt a kerámia bevonatot így minket választott. Az autó felületén látni lehetett, hogy inkább a gépi mosók nyújtotta gyorsaságot választotta előző gazdája, mint a kézi mosók adta lehetőséget. Ennek lett az eredménye a sok karc és kavargó hologram a felületen. Az alapos mosást követően az elmaradhatatlan gyurmázással kiszedtük a felületi egyenetlenségeket okozó szennyeződéseket. Ekkor már jól látható volt, hogy előttünk már próbálkoztak az autó szépségét megőrizni egy polírozással és gondolom waxolással, de ez sajnos nem sikerült, mint a képeken is látható. Bele is csiszoltak az autó felületébe, a csiszoló nyomok és a kavargó hologramok nekünk is feladták a leckét. Ahhoz, hogy a tökéletesnél is szebb felületet tudjunk elérni, ezért az autó néhány elemét f be kellett csiszoljuk, mert csak ezzel az eljárással tudtuk a karcok nagy részét megszüntetni. Első lépésként egy „durva” pasztát viszünk a felületre, ami a nagyobb karcok mélységéig csiszolja a lakkozást. Nem árt azonban tudni, hogy minden autó más és más vastagságú lakkréteggel rendelkezik, ezért a mi technológiánkkal csak a kellő mélységig koptatjuk a lakkozást, mert lehetséges, hogy az autónak még az évek során szüksége lehet néhány hasonló kezelésre. A második lépcső a fényesítésé, ahol a gyári fényt nyerjük vissza. Az autótulajdonosok nagy része már ennél a fázisnál elégedett az eredménnyel, de van még egy harmadik lépcső azoknak, akik a gyári állapoton túlmutató autót akarnak. Itt már az autó fénye az ékszerek csillogásához hasonlít. Most, hogy a felület már tökéletesen sima és karcmentes nem állunk meg. A fény gyönyörűen tükröződik, következhetett az un. ”ékszeresítő polírozás”, amellyel sikerült azt a hatást elérni, amire mi is gondoltunk és a tulajdonos is elégedett lehetett. Itt még nem ért véget a munkánk, sterillé kellett tennünk a felületet, mielőtt felvittük volna a kerámia bevonatot. Utolsó lépésként felvittük a kerámia bevonatot, így biztosítva az autó hosszútávú védelmét az időjárás viszontagságai ellen! Végezetül felvittük az autó felületére a #KamikazeCollection #Miyabi #Ism kerámia bevonatot, amely nem bomlik le és nem távolítható el vegyi anyagokkal sem, és ellenáll ezeknek az anyagoknak is, plusz létrehoz a felületen egy állandó filmréteget, amely kémiailag kötődik a gyári festékréteghez. Végeredményként elmondhatjuk, hogy teljes mértékben meg tudtuk az autó eredetiségét őrizni és a tulajdonos is még hosszú távon gyönyörködhet kedvencében!

Az igazi nagyság nem ismer határokat – Mercedes AMG

1024 576 hozso

Nálunk a PRÉMIUM nem csak egy szó, hanem a minőség mutatója.

Remek példa ez a lakk fekete AMG Mercedes, amin 3 ember 3 napig (azaz több, mint 50 órán át) dolgozott, hogy a végeredmény a tőlünk elvárt és megszokott minőség legyen.

Az autó tulajdonosa vidékről hozta fel előzetes átnézésre az autót, ezek után terveztük két naposra a munkát.

Első nap: A szokásos mosás és felnik tisztítása stb., után került sor a felület teljes átgyurmázására lakktisztító gyurmával. Következő lépés volt az előkészítő fázishoz a tökéletes anyag kiválasztása. Ilyenkor több anyagot tesztelünk az adott autón és így kerül kiválasztásra az az anyag, ami a karcokat kiszedi és valamennyi fényt is ad a felületnek. Az autó még bőven a kerámia előkészítő fázisánál tart, és már az első nap fele elment. A mély karcok eltűntetése után a finomabb karcokat is szükséges kezelésbe venni, ezeket egy másik anyaggal kell „eltüntetni”, mely újabb több órás művelet. Az első nap véget ért és még mindig a kerámia előkészítő műveleteinél tartunk csak.

Több szakember már az első fázis után lekerámiázta volna az autót, ami gyors és költséghatékony, de egyben összecsapott, igénytelen munkát eredményezett volna.

Második nap: Mivel az autó lakk fekete, nagyon fényesnek kell lenni a felületnek, hogy a kerámia jól mutasson rajta, ezért a mikro karcok eltüntetésére is nagy hangsúlyt kell fektetni. Ez a művelet is több órát vesz igénybe. A kerámia felvitele előtti utolsó fényesítő paszta késő délután került fel az autóra, így maga a kerámiázás a harmadik napon kezdődhetett csak.

Harmadik nap: Az autó tüzetes átnézése után kifújásra került a rések közül levegővel az oda telepedett polír maradvány, végül a zsírtalanítás következett. Mindezek után kerülhetett csak sor a Kamikaze Miyabi kerámia bevonatának felkenésére. Mivel két rétegben kerül felkenésre a kerámia és a két réteg felkenése között több, min. 6 órának kell eltelnie, így lett kész az autó a 3. nap estéjére, de az eredmény magáért beszélt! 🙂

Mercedes Benz CLS – Kamikaze Infinity /kerámia/ wax kezelése.

1024 576 hozso

Ha szereti a fényt, amit csak a hagyományos karnaubaviaszok tudnak nyújtani, de szüksége van a kerámia bevonat tartósságára, akkor az Infinity Wax tökéletes megoldás. Az autó tulajdonosa felkeresett minket, hogy tudnák-e rajta segíteni olyan tekintetben, hogy az autót a saját ízlésének megfelelő állapotúra varázsoljuk! Az alapos mosást követően az elmaradhatatlan gyurmázással kiszedtük a felületi egyenetlenségeket okozó szennyeződéseket. Folytatásként fényezés korrekciót alkalmaztunk több lépcsőben. A fényezéskorrekciós technológia megnöveli az autó külső fényét. A fényezést még szebbé tehetjük különböző technikákkal. A karcokat vagy a gépi mosásból eredő mély barázdákat szinte minden esetben el lehet távolítani a polírozógépekkel, vagy a legújabb generációs excenter-rotációs polírozógéppel. A polírozást követően van még egy nagyon fontos lépés, mégpedig a konzerválás (WAX), hogy az elért eredmény tartós maradjon. Az autó kap egy plusz védőréteget és csillogást. Itt még nem ért véget a munkánk, sterillé kellett tennünk a felületet, mielőtt felvittük volna a prémim viaszt a felületre. Így a nap végén megkapta az egész autó a Kamikaze Collection Infinitywax kézműves prémium Hybrid bevonatát. Ez a kiváló minőségű termék a karnauba és kerámia bevonat keveréke, /Infinity Wax/ amely magas fényt és tartós védelmet biztosít az Ön autója számára hosszútávon.

 

AMG A45 Mercedes – Ceramic Pro „EZÜST” csomag

1024 576 hozso

Hosszas szervezést igényelt ez a munkánk mielőtt hozzánk került az autó! A kedves ügyfél szereti a szép autóját és vigyáz is rá, ezért szerette volna közel tökéletes állapotban tudni. Az autót nemrégiben vásárolta ezért felkeresett minket, hogy tudnánk-e rajta segíteni olyan tekintetben, hogy az autót a saját ízlésének megfelelő állapotúra varázsoljuk! Az autó külsejét szerette volna rendbe rakatni velünk, mert hosszútávra tervez az autóval. Mint kiderült már gondolkodott kerámia bevonaton, de nem volt hozzá bizodalma, de látva munkáinkat és azt, hogy már több autóra is felvittük a bevonatot így minket választott. Örömmel elvállaltuk.
Megbeszéltük, hogy mit mivel tudnánk úgy megcsinálni, hogy mi is és az Ő is maximálisan elégedett,

A CERAMIC PRO ”EZÜST” csomagját választotta, amely a következüket tartalmazza:

2 réteg CERAMIC PRO 9H
1 réteg CERAMIC PRO LIGHT a teljes karosszérián és lámpatesteken.
1 réteg CERAMIC RAIN az üvegekre. Kívül a műanyag vagy gumi felület ápolása CERAMIC PLASTIK-kal történik. Az alufelni ápolása kívül CERAMIC PRO WHEEL l& CALIPER-rel.

A folyamat alatt megtisztítottuk a felületet az erős kontaminációtól ahol mi is meglepődtünk, hogy mennyi szennyeződés és vas részecske volt már a fényezésen és a különböző elemeken, majd fényezés korrekción esett át. Minden felület hosszútávú és megfelelő védelmet kapott a legjobb termékek használatával. Az autó kozmetikáját az alapos mosást követően az elmaradhatatlan gyurmázással folytattuk, amivel kiszedtük a felületi egyenetlenségeket okozó szennyeződéseket. Ezután fényezéskorrekciót csináltunk – mert hiába fiatal az autó, és nagyon vigyáztak rá óhatatlanul kisebb karcok, hologramok kerültek az autó felületére – és csak ez a technológia adja vissza a tökéletes felületet. Ha a fény gyönyörűen tükröződik, következhetett az un. ”ékszeresítő polírozás”, amellyel sikerült azt a hatást elérni, amire mi is gondoltunk és a tulajdonos is elégedett lehetett. Itt még nem ért véget a munkánk, sterillé kellett tennünk a felületet, mielőtt felvittük volna a kerámia bevonatot. Utolsó lépésként felvittük a kerámia bevonatot, így biztosítva az autó hosszútávú védelmét az időjárás viszontagságai ellen! Majd az összes üvegre felvittünk egy prémium nano bevonatot, amely erős védelmet képez az üveg felületen, és amely megakadályozza a lapátok súrlódását és kopását. A bevonat az esővizet, csapadékokat már 80 km/ó-nál is taszítja, könnyítve az éjszakai és nappali kilátást.

A CERAMIC PRO 9H állandó kötést képez a felületen, kémiailag kötődik a lakkréteghez. Ez egy rendkívül tartós védőbevonat, amely védi a gépkocsi festékét vagy más felületét a káros szennyeződésekétől. A #CeramicPro9H egyedülálló formulája lehetővé teszi több rétegben való alkalmazását, ami azt jelenti, hogy a bevonat vastagsága további rétegekkel megnövelhető, így jobb karcállóságú vastagabb / keményebb bevonatot képez a felületen.

Mercedes Benz C180 – Nanolex SI3D HD kerámiával kezelve

1024 576 hozso

Az autó viszonylag fiatal. A tulajdonos szerette volna a saját igényeihez mérten a külsejét hosszútávon tartós védelemmel ellátni!

A Nanolex Si3D HD az egyedi Nanolex Si3D technológián alapul, az Si3D nagy sűrűségű változata, számos további előnnyel a kompromisszummentes professzionális felhasználáshoz.  A Nanolex Si3D HD professzionális felhasználóknak tervezték, akik egy magasabb szintű Nanolex Si3D bevonatot szeretnének, magasabb ellenállósággal és keménységgel.

  • 1
  • 2